Модният бранд Horse Fashion Edition  е създаден 2014 година в София. Негов основател е мисис България 2008 Екатерина Дунева, която е активен състезател по конен спорт и има доста призови класирания на български и международни турнири. Красивата състезателка е и желано лице от модния бранш на булченски и официални рокли, като участва в престижни ревюта и реклами, както и безброй пъти е била на кориците на модните списания у нас.

     През 2009 година беше избрана за лице на израелската компания “My Lady за корсети с камани „Саровски”, а през 2010 и 2011 г. беше лице на дънковите облекла Little Big Jeans.

     Първата модна колекция Horse Fashion Edition дрехи за езда на Екатерина Дунева беше представена на пищтно ревю в навечерието на Коледа през 2014г., като за манекени бяха използвани професионални състезателки по конен спорт.

     Българската федерация по конен спорт подкрепи събитието и гласува доверие на първата българска марка професионални дрехи за езда. В бъдеще националният отбор на България ще бъде обличан от стилните и висококачествени облекла на Horse Fashion Edition. Дизайнер на първата колекция Есен/Зима‘14 г. на марката е красивата актриса Диляна Попова, която вложи цялото си творчество, за да задоволи изискванията на Международните организации на състезания по прескачане на препядствия и изискания стил на отбраното общество симпатизиращо на грацията и класата на спортните коне. Бранда стартира изцяло с дамска линия включваща якета, елеци, сака и бричове за езда, които се възприеха много добре и бяха буквално разпродадени на самото ревю.

     Само след няколко месеца беше реализирана втора колекция, а именно Пролет/Лято’15, която бе представена по време на кръг от Световната купа по конен спорт на Конно-спортна база ген.Крум Лекарски в Божурище и предизвика голям интерес сред състезателите и ВИП гостите на турнира. Дизайнер на втората колекция бе самата Екатерина Дунева, която освен на дефилето се изяви на терена, като стартира в състезанието с екип за езда взет директно от дефилето, като по този начин предсатви изяществото и комфорта, които предлагат дрехите с марката Horse Fashion Edition. Във втората колекция имаше и дрехи специално за мъже, като се наложиха основни цветове и десени отговарящи на изискванията на международната федерация по конен спорт FEI и изискванията за спортен екип по време на състезание.

     Третата най-експанзивна и модерна колекция дрехи за езда Есен/Зима ’16 беше представена от професионални модели в Седмица на модата в Хотел Маринела София на подиума на ултрамодерната зала за събитя EFE Sofia побираща над 3000 човека. Лице на тази колекция стана хотелиерската наследница Александра Стайкова, която излезе да закрие дефилето заедно с дизайнерката Екатерина Дунева и двете предизвикаха истински фурор на сцената. Колекцията беше дълго очаквана, защото двете дизайнерки си позволиха да се появят на червения килим със спортен кон, намеквайки за аристократичността на събитието. Третата колекция представи луксозни дрехи  за езда в изключително фешън стил.

     Екипа на Horse Fashion Edition е млад тандем, но силно прогресиращ, който за година и половина успя да реализира 3 колекции и да стане силно популярен сред ездачите в България, Гърция, Турция и Румъния. Предстои представянето на марката в Женева (Швейцария) през март’16г. където се очаква нашите момичета да бъдат добре приети сред висшето, елитно общество занимаващо се с конен спорт. Най-новите колекции на Horse Fashion Edition ще бъдат представени на изложението за екипировка за езда във Верона(Италия) през октомври и в Кльон (Германия) в края на 2016г.

 

                Успех момичета!