Единственият български бранд за екипировка за езда Horse Fashion Edition представи своята нова премиум колекция Носителката на титлата „Мисис България 2007“ Екатерина Дунева засне специална фотосесия със своята нова линия за ежедневна езда и състезания. Издържана в стила на висшата английска школа по езда, зимната колекция Forever Lifetime Premium Collection True Bulgarian Style Winter`2019 включва елегантни сака, съчетаващи еластичност, деликатност и бричове, подпомагащи комфортното задържане върху седлото с помощта на грип система за по-добро сцепление. За цветовата гама в линията, вдъхновението и високите изисквания, пред които е била изправена, дизайнерът Екатерина Дунева споделя: „Съзтезателният екип на ездача по време на състезание е подчинен на строг протокол по изискванията на Международната федерация по конен спорт. До състезание се допускат ездачи само с бял или бежов брич и тъмно сако. Конната езда е аристократичен спорт, в който грациозността и красотата са винаги на първо място“ – категорична е красавицата и допълва: „Ездата преди всичко ни прави щастливи. Вдъхновени от постиженията на българския национален отбор по конен спорт и от талантливите деца на България, моделите в линията се отличават с изключително изчистени силуети, естествени материи и прецизни кройки – нишката, която свързва модата с шампионите по езда. Плътните, вятъро-устойчиви материи, специално доставени от Швейцария, Италия и Франция, придават голяма доза аристократичност на новата колекция на единствения бранд у нас за езда Horse Fashion Edition.

 

 

 

 

Модният бранд Horse Fashion Edition облече националният отбор на България по конен спорт. Шампионите в дисциплините прескачане на препядствия и обездка ще носят екипи произведени от Horse Fashion Edition. Част от най- добрите ни ездачи: Ангел Няголов, Апостол Тенев, Александра Арабаджиева, Мирела Райкова и Ая Митева бяха избрани за лица на екслузивната колекция и заснеха фотосесия при модният фотограф Tomy Koleff.

 

 

 

Българският бранд  за екипировка за езда Horse Fashion Edition стана официален представител на иналианската марка стремена Tech Stirrups и получи изключително представителство за България.

Стремената Tech Stirrups са произведени изцяло от алуминий с изключителни качестава и показатели. Предназначени са за всички състезатели, които търсят изключителни постижения благодарение на уникалния дизайн и комфорт. Бранда предлага и стремена за любителска езда и сециални продукти за деца с разработена защита.

JUMPING Tech Stirrups, за тези, които се стремят към победа.

Моделът за скачане Tech Stirrups "Athena" е произведен с наклон на ъгъла 4 ° на протектора.

И са комбинация от сигурност, надеждност и комфорт.

 Италианският производител е разработил сециална концепция за сигурност при деца, като стремената са  оборудвани с революционен механизъм, който, ако е необходимо спомага за  избягване на заклещтването на крака чрез отваряне на част от стремето.  След което, тази мобилна част автоматично се връща в първоначалното си положение благодарение на пружина.

 

GM PRODUCTION srl гарантира продуктите на Tech Stirrups за 3 години за дефекти в материала или изработката от датата на покупката.

 

High performance for top riders         

 

 От непрекъснатите иновации и технологични изследвания на Tech Stirrups идва "Венецианска светлина".

Това са най-леките възможни стремена, изработени от алуминиев цилиндър.

Само 450 грама, но предоставят изключителна стабилност върху коня.

 СТАБИЛНОСТ, дадена от комбинацията от 3 ° наклонен протектор и ръкохватката с повече от 105 зъба.

Уникалният дизайн на стремето му позволява винаги да следи лесно движението на краката по време на скока.

 Стремената Venice Light имат революционен механизъм, който в случай на нужда улеснява излизането на крака; След това мобилната част автоматично се връща в първоначалната си позиция благодарение на пружина.

 

Пружината позволява на подвижната част да остане затворена по време на работа и да се отваря само ако се превиши определено натоварване; затварянето на подвижната част е уплътнено от гумената вложка на пръстена.

 

Като всички патентовани Tech Stirrups, Венецианската светлина се произвежда изцяло в Италия. Те са изработени от алуминиева облицовка и са снабдени с винтове, блокирани от неръждаема стомана. Те се обработват с 20 микрона анодизация, за да се запази естетическото качество.

Работата на механизма за стягане на Венецианската стълба е тествана при екстремна температура: максимум + 90 ° и минимум -30 °

Световноизвестни ездачи, които използват стремената Tech Stirrups са:

GREGORY WATHELET – Belgium

PEDER FREDRISCON- Sweden 

GILLES THOMAS - Belgium 

LAURA KLAPHAKE – Germany

EVELINA TOVEK - Sweden 

MICHEL HENDRIX – Netherlands

TIMOTHY HENDRIX - Netherlands 

 


Екатерина Дунева представи Колекция есен-зима 2017 на модният бранд дрехи за езда www.HorseFashionEdition.com, който вече е официален представител на италианската марка Tech stirrups стермена с различни цветове и Free jump дизайн за по голяма сигурност. Преди броени дни бившата носителка на титлата Мисис България засне фотосесия с новите модели бричове за езда и тоалети за състезания по конен спорт дисциплината прескачане на препятствия. Това е пета поредна колекция за красивицата, която сияе след ражнането на дъщеричката си. Малката Мария, която е само на 8 месеца, е нов извор на творчество за майка си и това си личи по прекрасните тоалети, който ще красят състезанията по конен спорт. Ново за колекцията е присъствието на Фрак за състезания по Обездка. Също много аристократичен и издържан Костюм съгласно изискванията на Висшата Английска школа по езда. Дунева представи новото лице на марката си - 16-годишната бивша шампионка по шортрек Мария Гъркова, която от скоро участва и доста успешно в състезания по конен спорт. Чаровната тийнеджъка украси и корицата на списание ЕЗДА за месец март, като с таланта си бързо спечели симпатиите на всички. Фотосесията не мина и без ослепителната Нора Георгиева, която от тази година е в националния отбор на България по конен спорт и записа доста призови места и победи. Нейната кобила Часита позира на снимките, които бяха застени от фотографа Александър Михайлов на Конно-спортна база Хан Аспарух в София. Колекцията предлага и нова кежуал серия анцунзи в две части с апликация, имитираща брич за езда. Направени от изключително фина, нежна и приятна материя, предоставяща голям комфорт.


Fashionable functional protective

New professional riding breeches Horse Fashion Edition
3-dimensional, anit- slippery effect on saddle

 Нов Префесионален брич за езда със силиконова система за плътно прилепване към седлото.

Модният бранд Horse Fashion Edition разработи нов Grip-еластичен материал, който е идеален за поддръжка на брича за професионална езда, като позволява по-добро сцепление със кожата на седлото. По-този начин ездача получава максимално удобство и комфорт по време на езда. Силиконовият материал се монтира от вътрешната страна на коленете или на цялата седалищтна част на брича. Новите високотехнологични машини не са налични все още в България и за това производството на тази част от брича се осъществява в Германия в партньорство с немската фирма http://www.regineiqtrim.com/ Smart Solutions. Четиристранна удължителна тъкан Schoeller NanoSphere®  позволява  неограничено движение. Фрикционият щит със силиконови вложки спомага за максимално захващане за коня.

Новият брич има и 3-измерно, анти-хлъзгащо действие, както при сядане в седлото така и при езда на скокови седеш и при прескачане на препядствия.

Изтеглената тъкан на еластичният плат от който е направен брича поддържа перфектната си форма след многократна употреба и изпирания.

Останете в седлото със силиконовия щанд на тези фантастични бричове

Талантливата ездачка Ая Митева, шампион при децата имаше възможността първа да тества новите бричкове и остана очарована от комфорта и стабилноста върху коня които предостатят.

Тези бричове са изключително подходящи за деца, както и за начинаещи ездачи, тъй като улесняват ездача при поддържането на равновесието върху коня.

 

Екатерина Дунева представи колекция есен/зима 2016 на модният бранд „Хорс Фешън Едишън“, дрехи за конна езда за състезания на грациозно модно ревю на конно-спортна база Тракиец, гр.Пловдив. В колекцията са включени и дрехи за всекидневна и любителска езда сред природата. Особено внимание е отделено на официалното облекло по време на състезания по конен спорт, дисциплината „Прескачане на препядствия“. Прецедент в колекцията е детско облекло за състезания.

Няколко часа преди представянето на колекцията Мисис България 2015 г. Анелия Иванова заене изключително стилна фотосесия с най-новите тоалети и модели на експанзивната модна линия именно на Конна-спортна база "Тракиец"  по време на финала на държавното първенство за млади коне.

За студийните снимки на Horse Fashion Edition беше поканена друга красива дама, също носителка на титлата Мисис България, а именно Александра Милтенова.

 

Звездното модно ревюто, в което взе участие звездата от най-гледаното предаване по БТВ „ФЕРМАТА“ Гери Дончева се състоя след оспорваната надпревара за най-добър млад кон, победил в най-много състезания през годината, която беше спечелена от 5 годишния Гресбо Джи Ер и Андрей Гочев, представител на домакините. Прекрасният 5-годишен жребец не можа да се вклчюи в снимките поради натоварената си програма, но за негова достойна по красота заместничка бе избрана породистата кобила Мара Буба Мара и белият хафлингер (среден вид пони), които сточески изтърпяха светкавиците на фотоапаратите.

 

  За пореден път Екатерина Дунева развълнува ездачи и любители на конният спорт с изклчюително красиви момичета на сцената и все по-висококачествени и изискани облекла.

„В новата колекция представям едни от най-най-елегантните и комфортни сака които сме създавали. Моделите  се отличават с луксозни и високо качествени материи. Иновации: X-Cool Evo Материал. Яка в ярко контрастен цвят, което ще бъде хит в новия сезон.

Основна цел на марката HFE е да произвежда само най-доброто по отношение на  дизайна и функционалността на най-уникални и елегантен модели професионални дрехи за конен спорт за днес и в бъдеще.“ Даде професионалната си оценка дизайнерката Екатерина Дунева, която е и дългогодишен състезател по конне спорт.

Модният бранд Horse Fashion Edition вече направи име за себе си в света на модата за езда, като се продава успешно в България, Гърция, Турция, Румъния а от скоро и в Германия.


 


 

Колекция Есен /Зима 2016 на модният бранд дрехи за езда Horse Fashion Edition ще бъде представена на модно ревю на Конно-спортна база "Тракиец" в Житница(Пловдив) на 08 октомври 2016г. В новата модна колекция са включени дрехи за езда за деца и тийнейджъри. Дамските тоалети са съобразени изцяло с актуалните за сезона материи и кройки, като визията е елегантна със силно подчертана женственост. Очаквайте подробности!

Първият български моден бранд професионални дрехи за езда Horse Fashion Edition, зад който стои "Мисис България Свят" Екатерина Дунева, засне рекламна фотосесия под надслов „Живот на ръба”.


Артистичната експозиция е дело на модния фотограф Владо Кадънков и има за цел да остави в съзнанието привкус и нотка на еуфория, като насочи вниманието към екстремните спортове и силния адреналин от това да достигнеш критична точка в живота си. В нея участват емблематичен черен кон и два спортни мотоциклета.

Лице на колекцията е красивата Елица, която е кръстена на героинята Елица от романа "Време разделно" и въпреки нежното си излъчване е тренирала 4 години кик бокс. Именно заради тази рядка и уникална комбинация, съчетаваща невинност и сила, Елица е избрана за лице на новата колекция Horse Fashion Edition Пролет/Лято 2016, която ще бъде представена след броени дни в Женева, Швейцария.

Екипът на Horse Fashion Edition е млад тандем, но силно прогресиращ, който за година и половина успя да реализира 3 колекции и да стане силно популярен сред ездачите в България, Гърция, Турция и Румъния. През март предстои представянето на марката в Женева (Швейцария), където се очаква нашите момичета да бъдат добре приети сред висшето, елитно общество занимаващо се с конен спорт. Най-новите колекции на Horse Fashion Edition ще бъдат представени на изложението за екипировка за езда във Верона(Италия) през октомври и в Кльон (Германия) в края на 2016г.

В неделя, 28 юни, от 15 часа бе стартът за Гран при “Бяла карта” на Световната Купа по конен спорт Божурище с награден фонд 25 000 евро. Изпитанието е квалификация за европейското първенство по конен спорт през август в Аахен 2015 (Германия). В оспорваното състезание взеха участие класни и расови коне от порядъка на над 500 000 евро, както и ездачи от цяла Европа.

Турчинът Хюлки Карагюле с кобила Скара Гленс Каскадор спечели световната купа по прескачане на препятствия в Божурище с награден фонд 25 000 евро. Надпреварата беше изключително оспорвана. За баража в състезанието с височина на препятствията от 140 до 160 см се класираха само четирима ездачи. Малшанс лиши българинът Ангел Няголов от победата, който остана втори.

За първи път в историята на българският конен спорт по време на кръга от Светосната купа се състоя модно ревю на дрехи за езда -Дамски и мъжки бричове и сака както и първата кежуал серия за свободна езда на марката „Horse fasfion Edition".

Точно преди най-големия приз на състезателният плац бе построена сцена на която гостите на състезанието имаха възможноста да наблюдават от близо официалното дефиле на пролетно-лятната колекция на марката „Horse fasfion Edition" и обувки и аксесоари с камъни Swarovski на Denia shouse. В ревюто взе специално участие бивша носителка на титлата Мис България-Роси Василева и дрифтърката Ива Русинова. Дизайнер на експанзивната колекция е Екатерина Дунева. В състезанието и ревюто се очакваше да участва и милионерската наследница Александра Арабаджиева-Стайкова, но неотложни дела я възпрепятстваха.

Дунева успя за една година да реализира второ модно ревю на собствената си марка „Horse fasfion Edition“, която с бързи темпове набира все повече популярност не само сред ездачите, но и сред vip дамите. Първото ревю се състоя именно в хотела на Арабаджиеви, бившият Кемпински, сега Хотел Маринела.

Този път Катя е отделила подобаващо внимание и на мъжкия пол. Ревюто беше посрещнато с бурни аплодисменти и овации, като успя да разведри атмосферата преди напрегнатият старт за Приза на Световната купа по конен спорт.

РевюFREE RIDE
Едно ревю, което ни накара да изправим гръб, да вдигнем брадичка и да заемем най-грациозната си поза.
Когато Gucci и Hermes хващат за първи път юздите на модата голямото им вдъхновение е екипировката за езда. В света на превилигированите умението на седлото показва колко синя е кръвта ти, а изчистените силуети, хубавите материи и прецизните кройки са нишката, която свързва модата с шампионите по езда.
С респект към стила на аристократичната "английска" езда, Диляна Попова създаде първата подобна колекция у нас, направила дебюта си в Кемпински Хотел Маринела. Неин посланик и главни герой бяха Екатерина Дунева и Александра Стайкова, опитни ездачи както на манежа, така и на модния подиум. — в Kempinski Hotel Marinela.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Екипировка за езда

 

 

На официална церемония в зала София на столичния хотел „Кемпински“ най-елегантните състезателки по конен спорт представиха колекцията Ногsе Fashion Edition по идея на три известни дами в България: Диляна Попова, Катя Дунева и Александра Арабаджиева – Стайкова. Известното трио представи за първи път у нас модно ревю на екипировка за езда, допълнено с бляскави вечерни тоалети. Състезателката по езда и автомобилизъм – манекенката и „Мисис България“ Екатерина Дунева, стана лице на колекцията тоалети за езда. Топмоделът и актриса Диляна Попова бе дизайнер на облеклата и във втората част на събитието представи и най-новите модели от собствената си модна колекция. Всичко за новите облекла четете в печатното издание на списание ЕЗДА.

 

 

 

 

 

 

 

Екипировка за езда ревюОт прашния паркур до модния подиума За първи път в сто годишната история на конния спорт в България бе организирано модно ревю на екипировка за езда. Необичайното събитие озари зала София на хотел Кемпински и донесе вълшебно предпразнично настроение както на феновете на конния спорт така и на участниците в събитието. Състезателките по прескачане на препятствия, които сме свикнали да гледаме само в паркури се превърнаха в грациозни манекени на елегантните модели на Екатерина Дунева. Идеята да разчупи традиционния стил в екипировката на състезателките по конен спорт хрумна на носителката на титлата мис България Свят 2007, която е не само състезател, но и отдадена с цялата си душа на конете и конния спорт. Диляна Попова пък представи във втората част на модното ревю изящни вечерни тоалети. Първото по рода си събитие беляза триумф на женската красота и професионализъм и изящен край на спортната 2014 година. Двете дизайерки- прелестни лица в родния моден бизнес бяха изпратени от ръководството на БФКС с пожелания за повече красиви бъдещи събития и успехи.

Катя Дунева и Алекс Арабаджиева представиха костюми за езда на модно ревю Състезателката по езда и „Мисис България“ Екатерина Дунева стана лице на колекция тоалети за езда. Дизайнер на облеклата е топмоделът Диляна Попова, а на другата известна дама, влюбена в конете и ездата – Алекс Арабаджиева–Стайкова, която също има голям принос в създаването на уникалната колекция, се падна и честта да закрие дефилето. Зимната колекция елегантни дрехи за ежедневна езда и за състезания е издържана в стила на висшата английска езда, където има по кралски строги правила, но е и изключително изискана. За високото ниво на тоалетите заслуга имат и специалните платове, доставени от Швейцария и Франция, както и италианската фабрика, изработила моделите.